Kunstfietsroute 4 ‘Ode aan het Hollandse landschap’

Wat is mooier dan kunst, cultuur en de natuur te verbinden op de fiets? 

Speciaal voor het themajaar ‘Ode aan het Hollandse landschap’ (NBTC 2021) zijn een aantal populaire kunstfietsroutes van de Vincent van Gogh Experience ge-updated. U kunt deze hier gratis op onze site downloaden. De schoonheid van het landschap staat bij de fietsroutes centraal. U komt dus langs de mooiste plekjes in de regio en deze route is voor zowel volwassenen als kinderen vanaf een jaar of 7 tot 14 jaar. 

Route 4. Van de stad via de weilanden naar het strand

Den Haag – Rijswijk – Leidschendam – Voorburg – Scheveningen

Start: De routebeschrijving start bij VVV Spui 68 te Den Haag

Route: Den Haag – Rijswijk – Leidschendam – Voorburg – ScheveningenDen Haag

Inclusief een puzzel voor kinderen (7-14 jr)!  Gratis download.

Deze route is 26,4 km. Je kan de route ook opknippen en er dan minstens twee dagen er plezier van hebben.

Een interactieve fietsroute langs buitenhuizen, over landerijen, langs het strand van de Noordzee, door het Haagse Bos en langs de Hofvijver. De tocht is inclusief een puzzeltocht! 

Fiets langs locaties van Vincent van Gogh, langs de Romeinse nederzetting in Voorburg, over landgoederen en langs zee.  Breng een bezoek aan een museum, zoals Louwman Museum, Museum Beelden aan Zee of Galerij Prins Willem V.  

Ontdek de regio op de fiets met een gids!

U kunt de routes ontdekken met een gids. Neem contact met ons op: info@vincentvangoghexperience.com of stuur een whatsapp naar: 06 38014563. De lengte van de route is tussen 25 en 35 kilometer. Wij raden u aan om een dagdeel voor de tocht uit te trekken. 

Goed om te weten

  • Het start- en eindpunt van de routes zijn identiek. Zo komt u altijd bij bijvoorbeeld het Openbaar Vervoer, uw auto of camper terug. 
  • De routes duren een dagdeel. Mocht u er een museumbezoek aan koppelen, dan is het minstens een hele dag genieten.
  • Adressen van musea en bezienswaardigheden zijn achterin de routebeschrijving opgenomen.
  • De meeste knooppunten zijn aangegeven met de groen omrande borden. Zo kunt u in het landschap de route makkelijk van nummer tot nummer volgen. De routes zijn mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland – landschapstafel, Duin, Horst en Weide en Hofcultuur.
  • Op 10 oktober 2018 werden de eerste routes overhandigd in kasteel Duivenvoorde aan mede-initiatiefnemer Bart Carpentier Alting (directeur van recreatiegebied Vlietland) en Wethouder Nadine Stemerdink (gemeente Leidschendam-Voorburg en voorzitter van de Landschapstafel).
  • De eerdere uitgave in 2018 was te volgen via de app Fietsknooppunt.nl, maar aangezien de tekst niet beschikbaar was op deze app. is de route hier vanaf gehaald. U kunt de route makkelijk volgen met de gratis pdf (laatste pagina).