Diverse workshops

De Vincent van Gogh Experience geeft diverse workshops. Er zijn met name workshops voor volwassenen. Maar in de zomer hebben we ook een hele leuke workshop voor kinderen.

Kinderworkshop ‘Thuis bij Van Gogh’

‘Thuis bij Van Gogh’ is een bouwpakket van de zolderkamer van het huis van Van Gogh in Den Haag. Het pakket is eenvoudig in elkaar te zetten. In het huis zijn kunnen de kinderen of jong volwassenen hun selfie plaatsen bij zijn vrouw, het kacheltje en het kindje in de wieg.

Van Gogh woonde op de Schenkweg en had er zijn atelier. Zijn vriendin Sien en haar kinderen kwamen bij hem inwonen. Het huis lag achter het treinstation Rijnspoor, dichtbij een bloemenkwekerij. Je kon vanuit de zolder een timmerwerkplaats en de weilanden van Rijswijk zien. Vincent van Gogh was blij met zijn jonge gezin en beschreef zijn huis aan zijn broer Theo.

Prijzen en boekingen:

Prijs: € 19,50 per persoon (minimaal 10 personen), inclusief materiaal en iets te drinken tijdens het knutselen

Boeken: Buitenmuseum 031 703220487

Nota Bene: Deze activiteit kan alleen in de zomer worden gehouden, aangezien de locatie hiervoor de ruimte van de Vincent van Gogh Experience in het Jan van Goyenhuis is. Dit is een overdekte ruimte (buitentemperatuur) die direct aan het terras grenst.


Workshop ‘Zelfportretten met Van Gogh’

Van Goghs tientallen of zelfportretten vormen een belangrijk onderdeel van zijn oeuvre als schilder. Hij maakte meer dan 43 zelfportretten tussen 1881 en 1890. De portretten variëren in intensiteit, stijl en kleur. Soms schildert Van Gogh zichzelf als een kunstenaar. Hij is ook te zien met verband nadat hij zijn oor verminkte.

In Den Haag maakte Van Gogh een aquarel van de Laakmolen als een dierbare herinnering of een wandeling die hij gemaakt had met zijn broer aan de Rijswijkseweg. De focus van het schilderij ligt op het menselijke contact van de twee mannen die praten terwijl ze op het pad staan. Misschien zijn de mannen Theo en Vincent? Dit kan het eerste zelfportret van Van Gogh zijn en zijn eerste portret van zijn broer Theo zijn. In feite is het waarschijnlijk het enige portret van Theo en Vincent samenLVoordat we met deze workshop beginnen bezoeken we eest de pop-up tentoonstelling over Van Gogh in Den Haag en het atelier. Vervolgens gaan we een zelfportret maken.

Prijzen en boekingen:

Prijs: € 29,50 per persoon (minimaal 10 personen), exclusief materiaal

Boeken: Buitenmuseum 031 703220487