Dag van de Haagse Geschiedenis

Dit jaar doen we weer mee met de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het evenement is afgelast, maar zal later dit jaar plaatsvinden. De standjes van de Dag van de Haagse Geschiedenis zijn te vinden op het Plein. Ook dit keer doen er weer vele Haagse professionele en vrijwillige erfgoedorganisaties mee. Zij organiseren stadswandelingen, lezingen, boottochten, historische tram- en bustochten, workshops voor volwassenen en kinderen. Het Plein is gratis toegankelijk voor jong en oud. Hier kopen mensen kaartjes voor diverse activiteiten, die vaak maar een paar euro of gratis zijn.

Hoe werkt het? 

Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier vind je de historische infostands waar je ook tickets kan halen voor activiteiten. 

Wie doen er mee? 

In het programma vind je alle organisaties die meedoen. Wij doen ook mee met twee rondleidingen over de tentoonstelling van Vincent van Gogh in Den Haag.

Waarom deze dag? 

Het Haags Gemeentearchief organiseert de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle inwoners van onze stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Ook dit jaar werken vele erfgoed- en culturele instellingen en organisaties in Den Haag samen om dit doel te bereiken. Langskomen? Van harte welkom! Wel even een ticket halen dus, op het Plein.