Vincent van Gogh Den Haag - Scheveningen

 

Wandel-, fiets en vaararrangementen

Wilt u Den Haag of Scheveningen door Vincents ogen zien en zijn woorden horen? Wij organiseren graag uw groeps- of familieuitje (vanaf 7 personen). Kosten vanaf €12,50 euro per persoon. Op vrijdag en zaterdag zijn er  wandeltochten door Den Haag waar u een kaartje voor kan kopen. Daarnaast hebben we een vaararrangement.

A. Wandelarrangement ‘Haagse streken van Vincent van Gogh’

Bijna zes jaar woonde en werkte Vincent van Gogh in Den Haag. Met dit wandelarrangement van drie kilometer volg je hem op de voet. Met brieven, aquarellen, tekeningen en zijn eerste schilderijen in de hand ontdek je de buurt van Vincent van Gogh. Na een kort bezoek bij Van Kleef ga je op bezoek bij de tentoonstelling van de Vincent van Gogh Experience in het Buitenmuseum.

Praktische informatie

Vrijdag en zaterdag vanaf april t/m september 2018 om 12.30 uur en 15.00 uur   

• Kleine rondleiding en een bezoek aan de tentoonstelling over ‘Van Gogh in Den Haag’ in het Buitenmuseum  

• Duur: 1,5 uur  

• Prijs: €12,50 per volwassenen, €10,00 per kind  

• Vertrek: VVV Den Haag, Spui 68   

• Eind: Dunne Bierkade 16a

Reserveren 

Tickets voor de het wandelarrangement zijn te reserveren via de volgende manieren:

 • online via excursies.denhaag.com en aan de balie van VVV Den Haag (Spui 68). Bij online reserveren kan er betaald worden via IDEAL en creditcard (Visa en Mastercard). Per boeking betaal je altijd 2,50 euro servicekosten.  

 • Telefonisch boeken en contant betalen in het Buitenmuseum: 070 3220487

 B. Vaararrangement 'Van Gogh in Den Haag'

Combinatie event met eerst een Ooievaart-rondvaart vanaf de Bierkade 18b met  hierna een bezoek aan de tentoonstelling over ‘Van Gogh in Den Haag’ in het Buitenmuseum.  

Praktische informatie

  • Duur: 2 uur en 30 minuten
  • Prijs: €19,50 per volwassenen, €10,00 per kind, inclusief koffie/koek in Buitenmuseum
  • Vertrek: Bierkade 18B (havenkantoor) 

Vaararrangement

Themavaart over de Haagse jaren van van Gogh. Bijna zes jaar woonde en werkte hij in deze stad. Als 16-jarige kunsthandelaar in opleiding maakte hij hier kennis met de wereld van de kunst. Later wortelt en groeit Van Gogh als beginnend kunstenaar nog meer in het Haagse stadsleven. Met brieven, aquarellen, tekeningen en zijn eerste schilderijen in de (virtuele) hand varen we in het kielzog van Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh Experience in het Buitenmuseum

Naderhand breng je een bezoek aan de tentoonstelling van de Vincent van Gogh Experience in het Buitenmuseum. Dit is een pop-up tentoonstelling over het Haagse
werk van Vincent van Gogh. Het werk en de brieven van Van Gogh die met de directe omgeving te maken hebben, worden op banners getoond. Een wandeling van drie kilometer verbindt de diverse locaties. De tentoonstelling brengt een ode aan de 6 jaar die Van Gogh in Den Haag doorbracht en is in zes talen vertaald.

Opstapplaats 

De boottochten vertrekken vanaf de Bierkade 18b in het centrum van Den Haag. Er wordt geadviseerd om ongeveer 15 minuten voorafgaand aan de start van de tocht aanwezig te zijn.

Zondag 23 september 2018

15:00

 17:30 

 vaartocht en bezoek tentoonstelling

Zondag 14 oktober 2018

15:00

 17:30 

vaartocht en bezoek tentoonstelling 


Wandeltochten in Scheveningen

De wandeling in Scheveningen vertrekt vanaf Scheveningen Dorp of het Kurhaus in Scheveningen en gaat voornamelijk over de Boulevard. Het is tevens mogelijk op bepaalde dagen deze wandeling te combineren met een bezoek aan de Vuurtoren.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost €12,50 per persoon vanaf 7 personen.

Fietstocht van Den Haag naar Scheveningen

De fietstocht van Den Haag naar Scheveningen kan vertrekken bij de fietsverhuur op de Wagenstraat 193 en eindigen bij de fietsverhuur DuNord op de Keizersstraat in Scheveningen. Hier kunt u de fiets weer inleveren. Ook is het mogelijk om in Den Haag te vertrekken en ook weer op hetzelfde punt aan te komen. U kunt dus een fiets huren, maar de tocht kan ook met uw eigen fiets worden gemaakt.

Het arrangement kost inclusief fietsverhuur en gids minimaal €22,50 per persoon (afhankelijk van keuze fiets). Mocht u uw eigen fiets meenemen dan kost de tocht €12,50 per persoon vanaf 7 personen.

De fietstocht heeft als hoogtepunt (naast de beelden en woorden van Van Gogh) de Nieuwe Kerk, de Koekamp, de Hofvijver, Paleis Noordeinde, Zeestraat (mogelijkheid bezoek Panorama Mesdag of Collectie Mesdag op de Laan van Meerdervoort), het Vredespaleis, de Scheveningseweg en het strand. 

De fietstocht is ongeveer 10 kilometer en duurt minstens 1,5 uur.

Fietstocht Scheveningen

De fietstocht in Scheveningen begint bij het monument voor de schippers die op zee zijn omgekomen. De tocht voert onder meer langs de vuurtoren, het monument de adder, Scheveningen Dorp, Scheveningen Bad, het Kurhaus, Madurodam, het Vredespaleis, Collectie Mesdag, Panorama Mesdag en de Scheveningse Bosjes.

Het arrangement kost inclusief fietsverhuur en gids minimaal €22,50 per persoon (afhankelijk van keuze fiets). Mocht u uw eigen fiets meenemen dan kost de tocht €12,50 per persoon.

Het is mogelijk om uw fiets te huren bij DuNord op de Keizersstraat in Scheveningen of een OV Fiets te huren en deze hier ook weer in te leveren. Voor families met kinderen is het wellicht fijn om de tocht halverwege te onderbreken en de fiets in te leveren bij Madurodam. U kunt het park bezoeken en bijvoorbeeld met de Madurodam express (boot) naar het centrum van Den Haag varen. Later kunt u de tram naar Scheveningen terugnemen.

De fietstocht is ongeveer 10 kilometer en duurt minstens 1,5 uur.

Boottochten 

Er zijn speciale themavaartochten in Den Haag: in het kielzog van Vincent van Gogh. Daarnaast organiseren we vaartochten met het thema Van Gogh/Haagse School op de Vliet tussen Den Haag en Delft. Informeer naar de mogelijkheden: 070 322 04 87.