Vincent van Gogh Den Haag - Scheveningen

 

Nieuws:

De Crowdfundingsactie om het boek 'de Haagse streken van Vincent van Gogh' te publiceren is afgerond.. Het boek verschijnt in de lente van 2018. U kunt zich inschrijven via de volgende link


Van Gogh in Scheveningen

Het doek ‘Zeegezicht bij Scheveningen’  werd ruim veertien jaar geleden uit het Van Gogh Museum gestolen en doorverkocht. Het doek was jarenlang spoorloos. Het werk werd in september 2016 teruggevonden bij de maffia in Italië. Om de terugkomst te vieren is  in het Jan van Goyenhuis een tentoonstelling over het Scheveningse werk van Vincent van Gogh te zien (replica's). De nadruk ligt op het ontstaan van het genre ‘Zeegezicht’ en het verhaal vertelt hoe de schilders uit de nabije omgeving hieraan hebben bijgedragen en in hoeverre Van Gogh en zijn werk aan deze kunstenaars verwant is. De kunstenaar is zelf onze gids. Zijn briefcitaten nemen ons mee naar Scheveningen Bad en Scheveningen Dorp. 

Openingstijden Jan van Goyenhuis: op aanvraag (dwz van tevoren reserveren 06 45404872). Vanaf juli weer reguliere openingstijden.