Vincent van Gogh Den Haag - Scheveningen

 


Tentoonstelling 'Storm op zee'

Momenteel is de tentoonstelling over het werk van Van Gogh in Scheveningen te zien. 

In het Jan van Goyenhuis gaat de aandacht uit naar de totstandkoming van het genre ‘Zeegezicht’. Het werk van Van Gogh wordt daarmee in een kunsthistorische context geplaatst. Via een wirwar aan (familie)banden schetst de Van Gogh Experience een wereld die voorafging aan het kunstwerk van Vincent van Gogh door de wereldberoemde kunstenaars uit haar buurt. 

Openingstijden Jan van Goyenhuis: zaterdag en zondag:  14.00-17.00 uur, op aanvraag (dwz van tevoren reserveren 015 8795430).

 


'Wij hebben hier gedurende de gehele week veel wind, storm, regen gehad, en ik ben talrijke malen naar Scheveningen geweest om het te zien. Ik heb er twee kleine zeegezichten van teruggebracht. In het ene zit reeds veel zand, maar het tweede toen het eigenlijk stormde en de zee tot zeer dicht aan de duinen stond, heb ik tweemaal geheel moeten afschrappen, omdat de dikke laag zand het geheel bedekte. Het waaide zo dat ik mij haast niet kon staande houden, en haast niet kijken door het stuiven’. Brieffragment Vincent van Gogh.