Vincent van Gogh Den Haag - Scheveningen

 

Dickens' Kerst door de ogen van Van Gogh 

In aanloop naar Kerst organiseert de Vincent van Gogh Experience Den Haag een wandelarrangement. Na ontvangst met glühwein in het Jan van Goyenhuis wandelen in de voetsporen van Vincent van Gogh door het Oude Centrum, waar de kunstenaar een wereld aantrof die vergelijkbaar was met de verhalen van Dickens.  Na de wandeling laat de gids u de invloed van Dickens op het werk en de gedachtenwereld van Van Gogh in Den Haag zien. 

Dickens en Van Gogh

Kenmerkend voor de verhalen van Dickens zijn de sociale misstanden, de cartooneske karakters en de humor. Het zijn maatschappijkritische verhalen in een tijd van industrialisatie, waar standsverschil en schrijnende armoede grote invloed hadden op de stadsbevolking. Dickens heeft een diepe invloed gehad op het werk dat Van Gogh in Den Haag maakte.  In Den Haag kreeg hij een relatie met Sien Hoornik, een prostituee, die hij letterlijk uit de goot redt. Maar, net als in de boeken van Dickens is het standsverschil maar moeilijk te overbruggen.


Data: vrijdag 15 en 22 december en zaterdag 16 en 23 december en voor groepen vanaf 7 personen in december en januari


Tijd: 
16:00 uur - 16.30 uur ontvangst en lezing/rondleiding, 16.30 - 17.30 uur sfeervolle wandeling langs de plekken van Van Gogh.

Locatie:  Begin en eind: Paulus Potterhuis Dunne Bierkade 17 vanaf 15.45 uur- 18.00 uur


Prijs: €19,50 p. p., inclusief ontvangst met chocolademelk of glühwein en rondleiding.


Boeken: Voor groepen vanaf 7 personen te boeken in de gehele maand december via Vincent van Gogh Experience, tel.  010 - 265 36 59, vincentvangoghexperience@gmail.com