Vincent van Gogh Den Haag - Scheveningen

 

Publicatie 'Haagse streken van Vincent van Gogh'


Bestel het boek nog voordat het gepubliceerd is!

De vroege Vincent van Gogh staat weer helemaal in de aandacht nu het doek 'Gezicht op Scheveningen ' is herontdekt bij de maffia in Napels. Geïnteresseerd in het hele verhaal van Vincent van Gogh in Den Haag?

Over het boek:

Aan de hand van de fysieke plekken van herinnering (locaties) wordt het verhaal van Vincent van Gogh verteld. Brieven, kunstwerken en locaties worden met elkaar verbonden. De lezer kan de catalogusnummers los lezen, maar kan ook wandelend, varend met de boot of op de fiets van locatie naar locatie reizen. Het boek is rijk geïllustreerd en is van kaartmateriaal en GPS-coördinaten voorzien. 

We volgen Van Gogh als innovatief en vernieuwend kunstenaar in de stad, maar ook als kunstenaar die in de traditie van de Haagse school past (weilanden en strand). Nieuwe bevindingen komen aan het licht. Nergens woonde en verbleef Van Gogh langer in zijn volwassen leven dan in Den Haag, nieuwe locaties worden onthuld, het eerste en enige afbeelding van hemzelf samen met zijn broer Theo.

Maar, er zijn natuurlijk veel meer aspecten aan het boek. Het toont Van Gogh als beginnend kunstenaar, maar ook als mens, die als belezen autodidact met een rijk beeldidioom worstelt en zwoegt om tot een gewenst resultaat te komen, iemand die de gebaande paden verlaat en een eigen weg inslaat.